11 Aralık 2009 Cuma

- Görünen Görünmeyen - KİNAYE SERVİSİM

AkLımda GİTMEK fiiLinden oLuşan düşünceLer buLunuyor.. Her düşünce, bünyesinde soğuk,saçma,beLki gereksiz, acımasız içerikLer barındırıyor.. Bu içeriği ayrıca düşünürsem sersemLiyorum;  GİTMEK ve KALMAK arasında KALıyorum.. Gitmek yahut kaLmak.. İkisi görünen ama asLında ikisi de görünmeyen.. Hangisini nasıL yapacağımı biLmiyorum.. Hangisi ne işe yarar bunu da hiç biLmiyorum.. BunaLım ve buhranımın sürükLediği bir akıntının beni buraLara sevkettiği aşikâr bir gerçek.. AsıL görünen bu, ancak bu da tamamen soyut.. ve.. ELimde somut oLan hiç bir şey yok.. İnsanın ikiLeme düşmesi ne zormuş.. Bana bu türLü çeLme takıp bu kuyuya düşüren hisLerime küfrediyorum, duvarLarı yumrukLuyorum ama bu oda bir türLü genişLemiyor.. gittikçe.. daha da daraLıyor sanki.. BoğuLmak istemiyorum.. Bir an önce bir nihayete bağLanıp bir düzene girmem gerek..Hangi seçenekte hangi düzen beni bekLiyor bunu da biLmiyorum.. Uzun bir süredir [bu uzun bir süremi çaLan] bu düşünceLerden geriye sadece ikiLem çıktı.. Görünmez oLduLar işte; Bu haLe nasıL geLdiLer, netLiğini nasıL kaybettiLer biLmiyorum.. Gitmek de yok KaLmak da.. BiLdiğim tek şey ikisi de soyutLaştı.. Koyu bir soyut ; derin , çizgisiz , izsiz , renksiz ..

13 yorum:

  1. gitmek...bir hançeri inceltip
    okyanusa daldırmak isteği
    ya da düşebilmek atlasların
    dışına ki ey kalbim
    yalnızsın bu yolculukta da

    gitmek...o kaos duygusu, aklın
    sarsıntılarla yorgun düşüşü
    bilincin kamaşması belki de. ..
    rehin bırakılacak bir şey yok
    unuttuklarından başka...

    gitmek...bir büyü gibi saran
    ağrılar yumağı, kışkırtılmış
    düşlerdir ki sen şimdi
    esirgeme kendini kalbim
    kederin o derin yalnızlığından

    brecht

    YanıtlaSil
  2. bu güzeL şiiri payLaştığın için çok teşekkür ederim.. Demekki aynı duyguLarı payLaştığım biriymiş Brecht :)

    YanıtlaSil
  3. ben de senle aynı duyguları paylaşıyorum , bu belirsizliği ortadan kaldırmak ne kadar zor da olsa yapmak gereken belki de her zaman yaptığını yapmamaktır...bu yine mutsuzluk getirebilir yanında fakat olduğundan daha farklı bir konumda olursun ve bu geçici bir boğulmayı engeller diye düşünüyorum...

    YanıtlaSil
  4. -Her zaman yaptığımızdan farkLı bir şey yaptığımız zaman-dan sonra ne oLacağı için hiç bir fikrimizin oLmaması da ikiLemi peşinde getiriyor ve düşünce bünyemize katıyor.. O yüzden en azından bunu deneyebiLmek Lazım herhaLde, tabi uzun uzun düşünmek gerekir ve bu uzun düşünmeLer aşamasındayım şimdiLik..

    YanıtlaSil
  5. 11 Aralık'tan beri yazmadığınıza göre, gittiniz mi acaba? Ben de yeni gelmiştim, çaldım kapıyı, açan yok. Dönsem mi, kalsam mı?
    Gidilir gidilmesine de, bizdeki beyin-kalp-ruh bizimle gittikten sonra, bedenen gitmenin anlamı var mı?
    Blog'un kenarına ilişip beklerim artık ben de...

    YanıtlaSil
  6. EstağfuruLLah kapım her zaman açıktır.. Nitekim Yine Burdayım.. Beyin-KaLp-Ruh bizimLe Lakin benim bLogumda benimLe.. Yazamıyorum uzun zamandır.. Bir kaç kez niyetLendim bir şeyLer çıkmadı maaLesef; ben de fazLa zorLamak istemedim o yüzden yani..

    YanıtlaSil
  7. Evet bazen tıkanıyor insan. Aslında her baktığım, her gördüğüm şeyde yazacak, anlatacak bir nüve yakaladığım halde, gerisi gelmiyor. Bazen...

    Bazen de çağlayan kelime ve cümleleri nasıl durduracağımı, yazsam da unutacağımı sanacak kadar hızla hucüm ediyorlar. O zaman bir teybe konuşsam diye hayal ediyorum ve asla da yapmıyorum. Arada bir o cümle kümeleri için bir anahtar kelime buluyorum; yazabilecek fırsatı bulduğumda hepsi geri aksın diye.

    işte öyle...

    YanıtlaSil
  8. YazıLacak çok şey var zorLanmak değiL de bundan keyif aLamamak isteğimi öLdürüyor asLında.. Hazzım kesintiLerine uğradım pek misafirperver değiL, sevemedim burayı ama bırakmıyor yakamı bu iştahsızLık

    YanıtlaSil
  9. İştahı kabartan yollardan biri sevdiğin bir müziği dinlemek ya da başkalarını okumak, demişti saygın bir yazar hocam.

    Kâh yarar, kâh yaramaz işe.

    YanıtlaSil
  10. Bu doğru.. Deneyeceğim.. BeLki bir yerden ipimi tutarım tekrar..

    YanıtlaSil
  11. Bekliyor olacağız :)
    İyi hafta sonları...

    YanıtlaSil
  12. BekLediğinize değecek kısmetse ;) ayrıca teşekkür ederim güzeL diLekLeriniz için.. Size de iyi günLer..

    YanıtlaSil
  13. Bende bir "mim"iniz bulunuyor...Bakarsanız sevinirim :)

    YanıtlaSil

YorumLuycam Diyen